ONZE ROMMELMARKT DELEN

Beigemse Brocante Op Den Dries

Rommelmarkten

De rommelmarkt vindt plaats op

16-06-2019

Onze rommelmarkt in een paar woorden

Een markt organiseren op een plaats waar de Franken er in de derde en vierde eeuw één hielden, is niet zo ongeloofwaardig als het lijkt. De Beigemse Brocante op den Dries maakt het waar, telkens op de derde zondag van juni. En dat al 27 jaar lang!

Maar waarom “op den Dries”? Wel, een ‘dries’ is een driehoekig marktplein dat de Franken op verschillende plaatsen, niet te ver van elkaar inrichtten. Het diende als ontmoetingsplaats - om wat bij te praten-, maar ook om handel te drijven. Ook vandaag hebben heel wat gemeenten nog zo’n driehoekig plein. Ook Beigem dus.

De allereerste Beigemse Brocante vond plaats in 1992, met 36 standhouders. Anno 2017 zijn dat er maar liefst 250 geworden! Meteen ook het maximale aantal, want om de typische gezelligheid van de stratenmarkt te behouden, breiden we deze niet verder uit.

De laatste jaren mochten we telkens meer dan 10.000 bezoekers verwelkomen. U komt toch ook!?

Praktische informatie

Website www.brocantebeigem.be
Openingsuren 10:00 18:00
Deze rommelmarkt is in open lucht
Aantal plaatsen : 250
Prijs voor de stand 13 €
Ingangsprijs 0 €
Beperkingen

Categorie

Postkaarten category.Cinéma, TV & Video Spelletjes, Speelgoed & Beeldjes Boeken, Tijdschriften, Stripverhalen Creatieve hobby Militair Modelbouw Munten & Bankbiljetten Fotografie en Filmapparatuur Sport Postzegels Vinylplaten Meubelen

Adres

Beigemsesteenweg
1852 Grimbergen Beigem (Vlaams Brabant)
Beigem

Map

Wie organiseert dit evenement ?

Brocante Beigem
Lid sinds
13-04-2018

Reserveer je stand

Neem contact op met de organisator